Ücretsiz Aşılama Ekipleri Güney Mahallesi’nde Çalışmalarına Başladı
ENGLISH
DİYARBAKIR
BUYUKŞEHİR BELEDİYESİ
Medeniyet Dilleri Atölyesi’nde yeni dönem açıldı

Vali Karaloğlu:

“Kürtçe Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice, Osmanlı Türkçesi hepsi bizim ortak değerimiz. Biz bunları yaşama ve yaşatma konusunda kararlıyız”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6 dilde eğitim verdiği Medeniyet Dilleri Atölyesi’nde yeni dönem açıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, dil yeterliliğinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi amacıyla Arapça, Farsça, Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca ve Süryanice dillerinde düzenlediği Medeniyet Dilleri Atölyesi’nde eğitimler başladı.

Vali Münir Karaloğlu, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Kürtçe dil kursuna katıldı.

Burada konuşan Karaloğlu, Diyarbakır’ın 12 bin yıldır farklı medeniyetlere, kültürlere, dillere ev sahipliği yapan ve bu farklı kültürlerin, medeniyetlerin barış, kardeşlik içerisinde yaşadığıönemli bir merkez olduğunu söyledi.

Geçen sene ilk defa Diyarbakır'da Medeniyet Dilleri Atölyesi kapsamında eğitimini tamamlayan 640 kursiyere sertifika verdiklerini belirten Karaloğlu, yeni dönemde ise 18 ayrı sınıfta 500 öğrencinin 6 dilde eğitimine devam ettiğini kaydetti.

“Hepsi bizim ortak değerimiz”

Önümüzdeki dönemde medeniyet dilleri atölyesini güçlendirerek devam ettireceklerini aktaran Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Diyarbakır'da, bölgede konuşulan bütün diller ve eğitimini vermiş olduğumuz Kürtçe Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice, Osmanlı Türkçesi hepsi bizim ortak değerimiz. Biz bunları yaşama ve yaşatma konusunda kararlıyız. Bu noktada da Büyükşehir Belediyesi olarak bu tip etkinliklerimiz devam edecek.”

Atölyeye katılan eğitmenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Karaloğlu, önceki dönemin mezunlarına sertifikalarını vermesinin ardından program sona erdi.

  • DBB TV
  • AnasayfaBaşkanKurumsalHizmetlerimizBilgi BankasıİletişimÇAĞRI MERKEZİ